Set Kurus

Jom kurus dan sihat dengan set produk Shaklee.

12:05 AM

Siapa yang tak nak kurus dengan cantik kan.Even orang kurus pun nak sihat dengan cantik.Bermacam macam produk kurus sekarang ni.Tapi mesti tak tahu mana yang terbaik untuk kita kan.Nak cantik mesti nak sihat sekali kan.Betul tak?

So,nak share produk terbaik dari shaklee ni.Setiap produk ada fungsi tersendiri yang memberi kesan yang terbaik.

Dah tengok kesan kesan nya pada setiap produk tu.Haa..mesti tak tahu nak pilih mana kan.Takpe,kalau ada  apa nak tanya,terus contact Fiza pun takpe..Free consult!

Ok,Fiza nak share jugak cara untuk meningkatkan metabolisme.Nak sihat tak semestinya kita boleh makan macam macam yang kita nak.Kene pilih makanan jugak.

CARA MENINGKATKAN METABOLISME 
1. Anda perlukan lebih oksigen ke dalam badan, lakukan senaman kardiovaskular. Latihan berat juga berfungsi untuk meningkatkan metabolisme anda kerana tisu otot akan bertambah seiring dengan enzim pembakaran lemak dalam badan anda. 
 2. Makan makanan tertentu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme. Cuba makan hidangan kecil pada jangka waktu yang tetap. Makan cili dapat membakar lemak selama 30 minit. Teh hijau yang mengandungi polifenol juga dapat membantu meningkatkan metabolisme. 
 3. Pengambilan air (bukan air manis) hendaklah mencukupi untuk memastikan lemak tidak disimpan; air membantu dalam mengekalkan suhu badan pada tahap yang optimum dan jika kekurangan air, kadar metabolisme juga terjejas.>>1Liter/25KG BERAT BADAN ANDA
 4. Pastikan pengambilan protein yang tinggi kerana ini membantu dalam membina otot dan pertambahan otot bermakna metabolisme yang baik. Pengambilan serat yang tinggi juga digalakkan kerana ini mengikat lemak yang dimakan supaya ia keluar dari tubuh. Seorang individu tidak harus kehilangan lebih daripada dua paun/1kg seminggu. 
 5. Amalkan mengambil Vitamin C, bersama Kalsium dan juga B-Complex. Kalsium dapat meningkat metabolisme, manakala vitamin C membantu penyerapan mineral dengan lebih cepat. B-Complex memberi tenaga, disamping bahan utama dalam menukarkan karbohidrat kepada glucose. (kalau berminat boleh tambah set ni,kalau nak amek set ekonomi boleh pm Fiza ye)

 Salah satu testimonial dari customer shaklee.
credit: ibuqiqi

Ok,nanti Fiza akan share lagi untuk set yang lain pulak.Feel free to contact me ya kalau nak tahu pasal produk Shaklee ni.

Azhafizah Md Nor
ID:886743
azhafizahmdnor@gmail.com
012-9072776

You Might Also Like

0 comments