Collagen Powder

[PROMO DISEMBER 2012]:Shaklee Collagen Powder BUY 6 FREE 1

11:55 PM


Sudah menjadi trend sekarang ambil supplement untuk kesihatan dan kecantikan.Tapi sebagai pengguna kadang kadang kita tak tahu apa yang sesuai apa yang tidak.Siapa yang tak nak sihat dan cantik kan.Of Courselah Nak!.Ramai orang di luar sana tahu kolagen berfungsi untuk mendapat kulit yang anjal dan cantik. Namun, ramai yang masih kurang pasti ciri-ciri kolagen yang terbaik untuk memastikan sumber kolagen adalah mudah diserap dan boleh memberi kesan yang cepat kepada kulit.

Collagen Powder Shaklee adalah collagen yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan.

Gambar kat bawah ni menunjukkan perbandingan berat molekul antara kolagen biasa dan Shaklee Collagen Powder . Shaklee Collagen Powder merupakn suplemen kolagen yang mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
So dah tahu mana yang terbaik?Then Nak share jugak panduan memilih collagen yang baik dan berkesan.
  • Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  • Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah.
  • Saiz microfine membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil hampir 100% diserap dan memberi kesan lebih cepat.
  • Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
  • Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  • Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  • Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  • Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • Akhir sekali, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin
credit: zawani.

Berminat untuk dapatkan Collagen Powder ni contact terus Fiza ye.Boleh share dengan kawan kawan beli 6 dapat free 1.Untung dan berbaloi sangat.Bulan depan tak dapat dah Free 1 tu.

email to:azhafizahmdnor@gmail.com/stuffy2u@gmail.com
012-9072776


You Might Also Like

0 comments